+385 1 3319 449


Trg Dr. F. Tuđmana 4, 10290 Zaprešić

Proces izrade dioptrijskih naočala

Izrada dioptrijskih naočala u 6 koraka...

 1. Ispitivanje vidne oštrine...
 2. Izbor odgovarajućeg okvira
  • prema vlastitim željama
   • materijal (plastika, metal, titanium,kombinacija različitih materijala)
   • tip okvira (puni okvir, otvoren s donje ili gornje strane, bez okvira)
   • veličina, boja
  • prema obliku lica
  • prema naočalnim lećama koje je potrebno ugraditi (odabir odgovarajućeg okvira s obzirom na naočalne leće koje se ugrađuju može pozitivno utjecati na cijenu samih leća i estetski dojam...)
 3. Izbor odgovarajućih naočalnih leća (jednojakosne, progresivne, proizvođač, zaštitni slojevi, debljina, foto osjetljivost...
 4. Narudžba naočalnih leća ( pri narudžbi ćete dobiti informaciju o roku isporuke leća koji može biti od jednog do deset radnih dana ovisno o tipu leća koje se naručuju )
 5. Obrada naočalnih leća i ugradnja u izabrani dioptrijski okvir (istog dana kada stignu leće)
 6. Oblikovanje naočala oko nosa te iza uha kako bi nošenje bilo pravilno, a ujedno i što je više moguće ugodno

 

Opis
Zašto kažemo 2 u 1? Zato što ovaj proizvod možete koristiti kao dioptrijske naočale te kao polarizirane sunčane naočale s dioptrijom. Naime, do nedavno su ti modeli bili većenom metalni klasični dioptrijski okviri koji su na mostu iznad nosa imali magnet na koji bismo zakačili clip on dodatak. Na nekim se modelima tzv clip mogao podići kao šilt iznad naočala. Vjerojatno vam je poznato o čemu se radi. Moramo priznati da ta varijanta i nije bila naročito moderna i estetski prihvatljiva mladima pa je većim dijelom bila prepoznata od strane starije i ozbiljnije populacije. Danas to više nije tako, Solano clip on kolekcija je moderna, lagana, kvalitena i vrlo praktična. Modeli su napravljeni od vrlo laganog i izdržljivog ultem materijala, a sam magnet je nevidljiv te se uz clip on dodatak koji u potpunosti pokriva "front" okvira pretvaraju u polarizirane sunčane naočale s dioptrijom. Kolekciju čine ženski i muški modeli za sve uzraste. Ako smo vas barem malo zainteresirali, navratite u optiku, isprobajte modele te upitajte za detalje. I za kraj, vrlo važno za napomenuti jest da je ova kombinacija gotovo uvijek povoljnija od izrade sunčanih naočala s dioptrijom.